Θερμανση με pellet Σόμπες - Καυστήρες pellets

Θερμανση με pellet

Το pellet γίνεται όλο και πιο δημοφιλή λύση, ικανοποιεί τις ανάγκες των οικιακών καταναλωτών καθώς και των επαγγελματιών που εκτιμούν την άνεση στη χρήση βιομάζας αλλά κυρίως τη μείωση του κόστους θέρμανσης και παραγωγής. Οι καιροί άλλαξαν, το ίδιο και οι καυστήρες!

Καυστήρες PellasX – Για ποιόν

Οι καυστήρες PellasX είναι συσκευές καύσης pellet και agropellet. Μπορούν να εγκατασταθούν σε όλους τους τύπους λεβήτων: πετρελαίου, ατμού, στερεών καυσίμων και επίσης σε κάποιους λέβητες αερίου. Οι καυστήρες pellet μπορούν να εγκατασταθούν παντού: σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, σχολεία, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτίρια, θερμοκήπια, ξηραντήρια και φούρνους αρτοποιίας.

Για απαιτητικούς πελάτες

Οι καυστήρες σχεδιάστηκαν με τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών της αγοράς καθώς και με την ιδέα της υψηλής απόδοσης καύσης και του άνετου ελέγχου του συστήματος. Είναι αναγνωρισμένοι στην αγορά για την ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία τους και έχουν την ευρεία αποδοχή των πελατών και των κατασκευαστών λεβήτων.Το σετ των καυστήρων αποτελείται από τον καυστήρα, τον τροφοδότη και τον ελεγκτή ο οποίος ελέγχει όλο το σύστημα θέρμανσης. Επιπλέον το σύστημα μπορεί να ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας δεξαμενή pellet (η οποία είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη), ασύρματους θερμοστάτες χώρου καθώς και επεκτάσεις για απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος μέσω internet ή τηλεφώνου.

Εύκολη Εγκατάσταση

Το τεράστιο πλεονέκτημα των καυστήρων είναι η ικανότητα να τοποθετηθούν εύκολα σχεδόν σε όλους τους τύπους λεβήτων και να κάνουν την επένδυση άμεσα αποσβέσιμη.

Ασφάλεια

Κατά το σχεδιασμό των συσκευών μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια, η οποία εξασφαλίζεται από τις ακόλουθες λύσεις:

  • Μηχανικό αντεπίστροφο και τεχνολογία πιεστικής καύσης – εξάλειψη φαινομένου επιστροφής φλογας,
  • Υβριδικό σύστημα παροχής αέρα-καυσίμου – 100% προώθηση του υλικού όταν γίνει διακοπή ρεύματος,
  • Θερμοστάτης ασφαλείας STB διακόπτει την παροχή καυσίμου όταν υπάρχει υπερθέρμανση λέβητα,
  • Νέο πιστοποιημένο αντιεκρηκτικό βίσμα σύνδεσης καυστήρα,
  • Ο σωλήνας πολυουρεθάνης που συνδέει τον καυστήρα με τον τροφοδότη καίγεται σε περίπτωση επιστροφής φλόγας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ο καυστήρας.

Τι είναι τα pellets;

Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρέως διαδεδομένη χρήση και πλήθος εφαρμογών, που αποτελείται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα επεξεργασίας του ξύλου, τα δασικά υπολείμματα,γεωργικά υπολείμματα καθώς και υπολείμματα της βιομηχανίας τροφίμων. Είναι διαθέσιμα συνήθως σε πλαστικές σακούλες των 15 και 25 κιλών και σε big bags του 1 τόνου.

Πράσινη ενέργεια

Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα – μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, επίσης τα pellet από βιομάζα θεωρούνται ανανεώσιμα καύσιμα γιατί το ισοζύγιο του CO2 τείνει να είναι μηδενικό αφού το παραγόμενο CΟ2 από την καύση αφομοιώνεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου κατά την ανάπτυξη του φυτού. Οι καυστήρες pellet PellasX έχουν πιστοποιητικό 5ης κλάσσης καυσαερίων σύμφωνα με το PN-EN 15270:2008.

Άνεση Λειτουργίας

Συγκρινόμενο με άλλες πηγές θέρμανσης που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το πετρέλαιο ή το ρεύμα, το pellet είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση. Η διαδικασία καύσης του pellet σε λέβητες με καυστήρες PellasX είναι απόλυτα αυτοματοποιημένη και η απαιτούμενη συμμετοχή του χρήστη είναι η ελάχιστη. Συγκρινόμενο με τον άνθρακα και το ξύλο το pellet είναι πιο άνετα στην αποθήκευση, διανομή και κρατούν το λεβητοστάσιο καθαρό.

Σταθερές Τιμές

Οι τιμές των pellet είναι σταθερές εδώ και χρόνια καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών pellet διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών.

Πέλλετ - Θερμανση με pellet

Παρατηρούμε συνεχώς τις σταθερά αυξανόμενες τιμές των προμηθευτών ενέργειας. Ο λόγος είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα, όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο, δεν θα είναι διαθέσιμα επ 'αόριστον. Με δεδομένο ότι οι συμβατικοί ενεργειακοί πόροι μειώνονται συνεχώς το κόστος της ενέργειας θα αυξάνεται.

Ωστόσο, η βιομάζα αποτελεί ανανεώσιμη πηγή που παράγεται παντού. Τα σύχρονα συστήματα θέρμανσης με βιομάζα σε μορφή pellet συνιστούν πλέον όλο και καλύτερη εναλλακτική λύση, διότι η βιομάζα σε μορφή pellet είναι εύκολη στη χρήση της και κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα.

Τι είναι το καύσιμο PelletΗ ιστορία της θέρμανσης με συσσωματώματα βιομάζας (pellet) ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και εξαπλώθηκε από τη δεκαετία του '90 και στη Βόρεια Ευρώπη. Από τις αρχές του 2000, το καύσιμο pellet κατακτά όλο και περισσότερους καταναλωτές στην κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία , Γαλλία κλπ...

Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρεία διαδεδομένη χρήση και πλήθος εφαρμογών, που αποτελείται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα επεξεργασίας του ξύλου, τα δασικά υπολείμματα αλλά και γεωργικά υπολείμματα. Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα - μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, επίσης τα pellet από βιομάζα θεωρούνται ανανεώσιμα καύσιμα γιατί το ισοζύγιο του CO2 τείνει να είναι μηδενικό αφού το παραγόμενο CΟ2 από την καύση αφομοιώνεται σχεδόν εξ'ολοκλήρου από την ανάπτυξη του φυτού.

Το σχηματιζόμενο προϊόν χαρακτηρίζεται από υψηλή συνοχή, χαμηλό ποσοστό υγρασίας (λιγότερο από 10%) και μεγάλη πυκνότητα (>650 kgr/m3), γεγονός που επιτρέπει την καύση του και την υψηλή θερμαντική του απόδοση. Επιπλέον οι μικρές του διαστάσεις και η γεωμετρικότητα του σχήματός του, επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευση και χειρισμό του. Σε αυτό συμβάλλει και η δυνατότητα συσκευασίας των wood pellets σε σάκους των 15, 20 και 50 kgr.

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, τα wood pellets που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έχουν ως ποιοτικό standard την παραγωγή έως 1% τέφρα κατά την καύση του. Αυτό επιτυγχάνεται από το συνδυασμό της παραγωγικής διαδικασίας και της καθαρότητας των υλικών.

Χαρακτηριστικά Pellets ξύλου%u0398%u03B5%u03C1%u03BC%u03B1%u03BD%u03C3%u03B7 %u03BC%u03B5 pellet %u03A3%u03CC%u03BC%u03C0%u03B5%u03C2 - %u039A%u03B1%u03C5%u03C3%u03C4%u03AE%u03C1%u03B5%u03C2 pellets %u03A7%u03B1%u03BD%u03B9%u03AC, %u03A1%u03AD%u03B8%u03C5%u03BC%u03BD%u03BF, %u0397%u03C1%u03AC%u03BA%u03BB%u03B5%u03B9%u03BF & %u03C3%u03B5 %u03CC%u03BB%u03B7 %u03C4%u03B7%u03BD %u039A%u03C1%u03AE%u03C4%u03B7
 

Διάμετρος : 6-8 mm

Πυκνότητα: >650 kg/m3

Μήκος: 30-40 mm

Υγρασία: 8-10%

Τέφρα: 0,5-1,0 %

Θερμική Ενέργεια: 1Kg Pellet ισούται περίπου με 0,5lit Πετρ.

Εφαρμογές και χρήση

Τα pellets είναι ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας. Ένας μεγάλος αριθμός από συσκευές καύσης pellets έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, κυρίως από το 1999 και μετέπειτα. Με την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων διεθνώς, το 2005, η ζήτηση των καταναλωτών για χρήση των wood pellets έχει αυξηθεί σημαντικά και μία αξιόλογη βιομηχανία παραγωγής και διάθεσης αναπτύσσεται δυναμικά γύρω απ' αυτά.

Η εποχή χρήσης πετρελαίου ή καυσόξυλων για θέρμανση στις σύγχρονες κατοικίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ξεχάστε τις χαμηλές αποδόσεις και το μαύρο καπνό που υπήρχαν σαν αποτέλεσμα χρήσης των παραπάνω υλικών. Οι σύγχρονες τεχνολογίες αξιοποίησης της βιομάζας έχουν εξελιχθεί τόσο, που πλέον αποτελούν την πιο αξιόπιστη και ανταγωνιστική επιλογή, όχι μόνο σε επίπεδο κατοικίας, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Πλεονεκτήματα Pellet

     
Πρακτικό   αφού μεταφέρεται συσκευασμένο μέχρι τα σιλό αποθήκευσης και από εκεί η τροφοδοσία γίνεται αυτόματα και με ακρίβεια
     
Τυποποιημένο   υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές για την μέγιστη απόδοσή του (πυκνότητα >650kg/m³, υγρασία <10%, τέφρα 1% μεγ.) και μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε χωρίς να αλλοιώνεται, δεδομένου ότι προστατεύεται από την συσκευασία του
     
Αποδοτικό   λόγω της σταθερής πυκνότητας, χαμηλής υγρασίας (5kWh)
     
Οικολογικό   μηδενικό ισοζύγιο CO2 και υψηλή απόδοση κατάτην καύση του σε σύγχρονες συσκευές
     
Φθηνό   Τα pellets είναι φτηνότερα από το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια και παρουσιάζουν μια σταθερότερη πορεία μεταβολής τιμών

Καμία σημαντική αύξηση δεν αναμένεται στην τιμή των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι η εσωτερική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς και η δυνατότητα για εισαγωγές καυσίμου pellet είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία διατηρούν ένα μονοπωλιακό χαρακτήρα.

Καμία σημαντική αύξηση δεν αναμένεται στην τιμή των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι η εσωτερική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς και η δυνατότητα για εισαγωγές καυσίμου pellet είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία διατηρούν ένα μονοπωλιακό χαρακτήρα.

Συσκευές Καύσης Pellet

Θερμανση με pellet Σόμπες - Καυστήρες pellets Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο & σε όλη την Κρήτη

Λέβητας Καύσης Pellet

Οι λέβητες Pellet είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο υλικό (pellet) είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή (σιλό) και οδηγείται στον καυστήρα του λέβητα αυτόματα με τη βοήθεια ενός τροφοδότη που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή ισχύ.

Καυστήρας Pellet

Οι καυστήρες Pellet Pellas X μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet. Ο καυστήρας pellet Pellas X είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό ελεγκτή ο οποίος διασφαλίζει την αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του καυστήρα. Η διαδικασία έναυσης είναι εντελώς αυτόματη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γρήγορο και αποδοτικό ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet το κόστος είναι μικρό, το οικονομικό όφελος λόγω της χαμηλής τιμής του pellet είναι μεγάλο και η απόσβεση του συστήματος άμεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να επιλέξουμε μαζί την κατάλληλη λύση σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σας.

Θερμανση pellet, Σόμπες pellet, Καυστήρες pellets

    Σόμπες - Καυστήρες pellets πώληση σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο & σε όλη την Κρήτη

    S